top of page

Branding shoot, wat betekend dat eigenlijk?

Een branding shoot, ook wel een brand (merk/bedrijf/product) photoshoot genoemd, is een fotosessie die is ontworpen om de visuele identiteit en uitstraling van een merk, bedrijf of individu vast te leggen. Het gaat niet alleen om het maken van mooie foto's, maar ook om het communiceren van wat het bedrijf, merk of product moet uitstralen, persoonlijkheid en boodschap. Het is dus erg belangrijk dat je je inleeft in het bedrijf waar je mee gaat samenwerken, maar ook te checken of het bedrijf waar je mee in zee gaat bij je past!


Tijdens een branding shoot hebben we verschillende soorten onderdelen in de shoot waar we rekening mee moeten houden, zoals;

Portretten: Professionele portretten van de mensen achter het merk. Hiervoor kan je bijvoorbeeld ook modellen of figuranten uitzoeken die het merk zullen promoten.

Werkomgeving: Foto's van de werkomgeving, het kantoor of studio kunnen een kijkje achter de schermen geven en de authenticiteit van het merk benadrukken.

Producten/diensten: Het tonen van de producten of diensten in actie.

Merkkleuren en stijl: Het gebruik van terugkomende kleuren, stijl en branding-elementen zorgt voor een herkenbare en samenhangende uitstraling.

Klantinteractie: Het vastleggen van klantinteracties, zoals vergaderingen, workshops of het gebruik van producten, geeft potentiële klanten een idee van wat ze kunnen verwachten.


Deze foto's worden dan vaak gebruikt voor marketingmateriaal, sociale media, websites en andere visuele uitingen. Ik werk altijd met een online galerij, zodat de bedrijven zelf de keuze kunnen maken in welke foto's zij willen kiezen. Een branding shoot (bedrijf/merk/product) wilt vaak een goede samenwerking tussen het merk en de fotograaf om de visie duidelijk te laten overkomen. Zelf vind ik het erg belangrijk alleen brandsshoots te doen waar ik volledig achter sta, ik lees me dus van te voren altijd in!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page