top of page

Tips voor kleding tijdens een shoot!

Naast dat ik de fotograaf ben en de foto's kan maken, vind ik het ook erg belangrijk dat jullie van tevoren jezelf al wat ingelezen hebben! Jullie kunnen namelijk mij HELPEN met de shoot nog meer van jullie te maken. Dit kan bijvoorbeeld door deze tips over kleding te lezen, maar ook door bijvoorbeeld eens goed rond te zoeken op Pinterest om te kijken wat foto's zijn die jullie aanspreken!


Hier zijn in ieder geval al enkele tips met betrekking tot kleding voor de shoots:


Vermijd felle patronen

Kleding met drukke patronen of felle kleuren kan afleiden van het onderwerp van de foto. Het is vaak beter om te kiezen voor eenvoudige, effen kleuren om de aandacht op het hoofdonderwerp te vestigen. Ik houd zelf ontzettend van zachte kleuren!


Kies neutrale kleuren

Neutrale kleuren zoals gebroken wit, bruin, terracotta, pastel, beige etc. zijn tijdloos en werken goed in bijna elke shoot die ik fotografeer. Ze leiden de aandacht niet af en zijn vaak erg mooi te combineren met verschillende achtergronden.


Contrast met de achtergrond

Als je een specifieke achtergrond hebt, kies dan kleding die contrasteert met die achtergrond. Dit zorgt ervoor dat het onderwerp opvalt en niet samensmelt met de omgeving.

Voorbeeld: Een bos is meestal wat donker en groen, ga dan niet voor donkere kleding of groene kleding, maar kies voor lichtere kleuren.. beige/bruin/gebroken wit etc.


Comfortabel en zelfverzekerd

Zorg er wel voor dat de kleding die jij of jullie kiezen ook bij je past! Ik vind het zelf heel belangrijk dat je wel als 'jezelf' op de foto gaat.


Pas op met logos en tekst

Vermijd kleding met opvallende logo's of teksten, tenzij dit een specifiek onderdeel van de fotoshoot is. Logo's kunnen afleiden, en de tekst kan soms wat rommelig worden in de foto's.


LAAGJES ZIJN LEUK!


Accessoires voor persoonlijke foto's

Overweeg het gebruik van accessoires zoals hoeden, een boek, een picknick kleed of bijvoorbeeld sieraden om persoonlijkheid aan de foto toe te voegen. Dit kan helpen bij het vertellen van een verhaal, ook geeft het de foto meer karakter!


Groepsfoto's

Bij groepsfoto's is het een goed idee om de kleding van de groepsleden op elkaar af te stemmen wat betreft kleurtonen. Dit betekent niet dat iedereen hetzelfde moet dragen, maar jullie kunnen bijvoorbeeld één kleur die terugkomt met zijn allen afspreken!


Afhankelijk van het doel

Wat is het doel van de foto's, gaan we voor zakelijke portretten kan formele kleding geschikt zijn, terwijl voor creatieve portretten meer unieke outfits leuk eruit kunnen knallen!


Onthoud dat deze tips afhankelijk zijn van het type fotoshoot. Bedenk en ontdek welke kleding het beste past bij de sfeer die je wilt creëren.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page