top of page

Geld verdienen on the road

Bijgewerkt op: 6 nov. 2023

Yesss al rijdend centjes verdienen het klinkt natuurlijk als muziek in de oren.. maar zo werkt het helaas niet helemaal! Bij mij in ieder geval niet. Met vallen en opstaan leer je, ik ben mezelf vaak genoeg tegengekomen onderweg naar de dromen die ik graag wou waarmaken voor mezelf! Hoe ga je reizen en hoe verdien je geld, zit je lekker in je vel, heb je een reis middel, is het realistisch of zit je meer gebonden aan een plek of een omgeving?


Heb jij al een idee hoe je dit zou kunnen doen? Er zijn verschillende manieren om "on the road" geld te verdienen! - Online lessen verkopen

- Blog starten en je richten op bijvoorbeeld de affiliatie markt

- Werken met WorkAway - Word een digital nomad (Upwork, Freelance & Fiverr hier kan je bijvoorbeeld freelance opdrachten doen) Mijn grootste vriend om alles uit te zoeken en uit te pluizen was het internet en veel afspreken en chatten met nomaden die mij voorgingen. Uren heb ik versleten in hoe ik mijn manier van leven het beste kan bekostigen, wat mijn kosten zouden zijn, hoeveel ik zou willen sparen etc. Er zijn vele voorgangers die dit pad van leven met een camper/auto/backpack al hebben gekozen. Door hier veel over te lezen en vragen te stellen kom je zo telkens meer te weten over het hoe en wat!

Maar hoe verdien ik mijn geld? Ik werk als fotograaf.

Tijdens mijn reis fotografeer ik voor verschillende bedrijven/particulieren/websites, maar doe ik ook shoots zwangerschap/de liefde/lifestyle etc. en bekijk ik via internet of er manieren zijn om samenwerkingen te vinden via social media kanalen bijvoorbeeld. Daarnaast ben ik deze website gestart, deze website zal vooral het reizen en mijn portfolio ontheroad bijhouden, maar ook fotografie tips & tricks, samenwerkingen aan te gaan met bedrijven en het promoten ervan, kan je hier op de website vinden. (Het staat nu nog in de kinderschoenen, want ik vertrek pas volgend jaar, maar een website hebben en bouwen stop je al maanden in). Ook kunnen bedrijven mij producten opsturen, ik kan fotograferen & promoten voor hen op mijn Instagram of websites. Dit is met een breder en groter netwerk telkens interessanter!

Ergens moet je beginnen.. deze website stond ook niet in één dag. Ik heb zelfs 5 maanden eerst aan deze website gewerkt en hem pas na die tijd gelanceerd.

Nu denk je misschien: "waarom heb je zo lang gewacht?" Nou, hij moest eerst mooi en afgewerkt zijn en alles moest goed werken.. want is dat niet zo, dan is de website al gauw niet meer interessant. Uiteindelijk wanneer we wat jaren verder zijn en het percentage aan bezoekers op mijn website gegroeid zijn en ik me nog meer verdiept heb in bijvoorbeeld 'de affiliatie' markt, kan je hier een mooi inkomen uithalen!


Ik vond het zelf erg belangrijk dat ik naast mijn fotografie nog een andere manier van inkomsten kon genereren en aangezien ik ontzettend van schrijven en websites bouwen, vond ik dit een leuke uitkomst.


Maar stel je bent geen fotograaf/videograaf/websitebouwer of niet geïnteresseerd in het leren over affiliatie marketing... wat dan? Nou dan houd het zeker niet op, er zijn tal manieren van reizen en geld verdienen! Ik noemde hierboven ook al wat voorbeelden van hoe je kan reizen en geld kan verdienen. Je hebt zelfs niet eens altijd een eigen bedrijf nodig. In ruil voor werken bij de boer/wijngaard/andere klussen kan je soms ook voor een langere tijd op een plek verblijven, je krijgt dan je staanplaats of onderdak voor een periode! Je kan ook een tijdje in de horeca of andere zaken werken om zo je reis te bekostigen.


Succes!!
10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page