top of page

Het leven als fotograaf in een camper

Het leven als fotograaf in een camper kan een avontuurlijke en unieke levensstijl zijn. Het biedt vrijheid, flexibiliteit en de mogelijkheid om prachtige locaties te verkennen, maar geloof mij.. er zijn ook echt momenten waarbij ik soms denk "waar ben ik aan begonnen"!

Hier zijn enkele aspecten die je zou kunnen tegenkomen:


Locatieonafhankelijk werken: Een van de voordelen van leven in een camper is dat je locatieonafhankelijk kunt werken, daarnaast is het ook een nadeel, want je bent vaak aan het verplaatsen wat ook best heel veel energie kan kosten. Het reizen wordt soms wat geromantiseerd, maar af en toe op een vaste plek staan is toch ook heel erg fijn!


Inspirerende fotolocaties: Je hebt de mogelijkheid om wakker te worden op prachtige locaties, van bergen en stranden tot ergens in een natuurgebied of stad. Doordat je op zoveel verschillende plekken kom kan je veel variëren in je fotografie.


Minimalistische levensstijl: In een camper leven dwingt je vaak om een minimalistische levensstijl aan te nemen. Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar ontspullen is leuk en geeft rust. Je hebt beperkte ruimte, wat betekent dat je moet nadenken over de spullen die je meeneemt op je reis of in je backpack als je een wandeling zal maken.


Energievoorziening: Zorg ervoor dat je een betrouwbare energievoorziening hebt, zoals zonnepanelen of een generator, om je camera's, laptops en andere apparatuur op te laden.


Internettoegang: Ik werk zelf met mijn spullen op een MIFI router zodat ik altijd overal internet/wifi van mezelf heb. Omdat fotografen afhankelijk zijn van online platforms voor het werk, is het belangrijk om te zorgen voor een betrouwbare internettoegang, de kans dat je gehackt zou worden in een cafeetje waar je zit te werken is er altijd, zorg dus voor je eigen netwerk.


Balans: Het kan soms een uitdaging zijn om een goede balans te vinden tussen werk en vrije tijd, terwijl dit zo belangrijk is en soms erg lang duurt om een balans te vinden. Omdat je op veel verschillende plekken kunt zijn, is het belangrijk om tijd te nemen om te ontspannen en van de reis te genieten.


Ontmoetingen: Er is een groeiende gemeenschap van mensen die leven en werken vanuit campers (digital nomads). Hierdoor kun je andere reizende nomaden ontmoeten, ervaringen delen en misschien samenwerken aan leuke projecten!


Ennn natuurlijk een paar tips:

- Wees voorbereid.

- Zorg voor een alarmsysteem in je camper.

- Houd rekening met regels en wetten met betrekking tot overnachten in een camper in verschillende gebieden.

- Vlieg je met een drone, bekijk goed waar je wel en niet mag vliegen!3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page