top of page

Kledingtips voor fotografen

De kleding die ik bijvoorbeeld draag tijdens een fotoshoot kan van invloed zijn op de professionele uitstraling van mijzelf. Ik vind het zelf dus erg belangrijk rekening te houden met welke soort shoot ik heb en me hier ook op te kleden!

Hier zijn enkele tips van mij voor het kiezen van kleding als fotograaf:


Comfort gaat voor: Fotograferen kan fysiek veeleisend zijn (geloof mij, ik sta er soms zelf versteld van haha), vooral bij langdurige fotoshoots of buitenopnamen. Kies kleding die comfortabel zit en geschikt is voor het weer en de omgeving waarin je werkt.


Vermijd felle kleuren en drukke patronen: Felle kleuren en drukke patronen kunnen reflecties op het onderwerp veroorzaken, wat schitteringen in de foto's kan opleveren en dat is zonde als het niet de bedoeling is. Onthoudt ook dat jij op de dag zelf niet het onderwerp ben van de shoot! Ik kies persoonlijk vaak voor neutrale kleuren.


Kleed je naar de situatie: Pas je kleding aan op het type fotoshoot. Voor formele evenementen of zakelijke portretten kan formele kleding geschikt zijn, terwijl bij meer informele shoots casual kleding juist meer gepast kan zijn.


Laagjes zijn handig: Vooral bij buitenopnamen kan het weer onvoorspelbaar zijn. Ik vind het heerlijk om altijd laagjes te dragen, zeker met bruiloften is dit een dikke vette aanrader, omdat je je kunt aanpassen aan de temperatuur!


Denk aan zakelijke uitstraling: Als je werkt op formele gelegenheden, overweeg dan kleding die een professionele uitstraling heeft, maar ook kleding waar je je goed in kan bewegen.


Comfortabele schoenen: Fotografen moeten vaak veel lopen en staan, denk aan; bruiloften, evenementen, bedrijven etc. Mijn lievelingsschoenen waar ik meestal op werk zijn; Dr Martens.


Persoonlijke uitstraling: Ik vind het daarnaast erg belangrijk dat ik kleding aan heb waar ik wel mezelf goed in voel! Comfort, goede schoenen, minimaal make-up en zachte kleuren kleding zijn voor mij belangrijk.
0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page