top of page

Op pad met de camera

Bijgewerkt op: 6 nov. 2023

Op pad gaan met de camera terwijl je aan het reizen bent betekend of georganiseerd op pad gaan of op pad naar niks en zien wat er gaat gebeuren.. Het klinkt misschien een beetje verwarrend, maar sommige opdrachten staan al gepland, maar er zijn natuurlijk ook momenten op reis dat je denkt ik heb zin om foto's te maken en dan vertrek je eigenlijk zonder doel! Ik houd van de afwisseling van beide, met of zonder doel fotograferen er rollen altijd weer prachtige momentje uit.


Maar op pad gaan met de camera bij georganiseerde opdrachten.. Hoe kom je dan aan die opdrachten.. en waar moet ik beginnen opdrachten te krijgen?

- Nou we zullen eerst beginnen met heb je een camera en kan je al het één en ander fotograferen?

- Heb je een website waar mensen je werk op kunnen vinden?

- Ben je beginner/ervaren/pro en hoe profileer je jezelf? (eerlijk voor jou en de opdrachtgever)

- Wil je als hobby fotograaf werken, of als beroep fotografie uitoefenen?


Dit zijn al wat vragen die je jezelf kan stellen, maar stel je wilt eigenlijk echt graag eens een opdracht doen alleen je wordt je nog niet gevraagd voor een festival of evenement? Waar ik mee begon is een evenement mailen, helemaal in het begin zelfs alleen maar gratis shoots om van mijn eigen fouten te leren.

Of het nou voor het oefenen was en ik er niks aan verdiende, dat maakte me in het begin niet heel veel uit.. Je moet een portfolio opbouwen en daarnaast OEFENEN OEFENEN OEFENEN en dat kan alleen maar door te DOEN!

Fouten maken daar leer je van het is echt waar, maar alleen als je iets aan je fouten doet of achterhaald wat er bijvoorbeeld fout is gegaan.

Zo kan je bijvoorbeeld bij je beste foto's kijken waarom die foto's er voor jou zo uitspringen, bekijk ook je instellingen en het licht!


Ook zijn er genoeg georganiseerde shoots waar je je voor aan kan melden. Hier betaal je vaak wat voor maar je leert er ontzettend veel van! Cursussen in fotografie zijn ook allemaal online te vinden, zelf zocht ik vroeger veel op www.digitalefotografietips.nl1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page