top of page

Wat is een digital nomad?

Een digital nomad is iemand die locatieonafhankelijk werkt en gebruikmaakt van de online wereld om overal ter wereld te kunnen werken. Dit betekent dat ze niet gebonden zijn aan een specifieke werkplek of kantoor en vaak reizen terwijl ze hun werk uitvoeren. Maar je kan ook een digital nomad zijn zonder al te veel de digitale kant te hebben!

Dat zie je namelijk ook ONTHEROAD, dan heb ik het meer over; kappers, tatoeëerders, muzikanten etc.


Werken ONTHEROAD als digital nomad.

Een digital nomad is iemand die de vrijheid heeft om te werken vanaf elke locatie met behulp van een website/Instragram/Facebook etc. In plaats van aan één plaats vast te zitten, kunnen digitale nomaden hun kantoor in hun rugzak dragen. Reizen met laptops, smartphones en online verkoop manieren om hun werk te doen, waar ter wereld ze zich ook bevinden.


Werkdomeinen

Digital nomads kunnen verschillende beroepen hebben waaronder; freelance schrijvers, website bouwers, Instagrammers, blogger, online marketeers, grafisch ontwerpers etc. Hun werk wordt vaak uitgevoerd via internet, waardoor ze flexibel zijn in hun locatie.


Een van de leukste voordelen van het digital nomad leven is... de vrijheid om te werken waar je maar wilt. Want hoe heerlijk is het flexibel te zijn en te gaan en staan waar je maar wilt. Maar geloof me, er zitten ook zeker nadelen/uitdagingen aan!


Uitdagingen

Hoewel het leven als digital nomad vele voordelen biedt, zijn er ook uitdagingen. Denk aan het beheren van een stabiele internetverbinding, het leven onderweg, jezelf goed stabiliteit kunnen geven in een constante verandering van plek en werkplek etc.


Een digital nomad is iets wat nog niet heel lang bestaat, maar wel een prachtige manier is van werken en de wereld ontdekken. Dit kan natuurlijk ook met een vaste baan, maar dan zit je toch vaak wat meer vast aan een locatie of vakantie dagen, terwijl dat ook weer een hele fijne stabiliteit kan geven. Het is ook maar waar je naar opzoek bent.
1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page